Vanliga frågor och svar (FAQ)

Vi försöker att hålla alla produktbeskrivningar på hemsidan så heltäckande som möjligt, men det är inte alltid vi lyckas. Därför samlar vi här några vanliga frågor och svar som vi ofta får från våra kunder. 

 

Hur lång är leveranstiden?

Flera av våra produkter produceras på beställning för just din order, och vi behöver därför 1-2 arbetsdagar från beställning för att färdigställa. Graverade manschettknappar levereras vanligtvis inom 3-4 arbetsdagar från beställning.

 

Hur levereras produkterna?

Alla våra produkter levereras i ett exklusivt och pappetui. Produkterna klär lika snyggt i etuiet som på bäraren. Vi använder PostNord för all frakt.

 

Hur vet jag att armbandet passar?

Alla våra armband levereras i två storlekar, dam (14,5cm) och herr (16,5cm). Måttet som anges är armbandets längd och inte handledens omkrets. Alla våra armband har viss justeringsmån. De kraftiga armbanden (Norra Länken, Södra Länken och Myntverket) kräver lite mer kraft men de tunnare armbanden (Vaxholm och Skansen) är väldigt lätta att justera. För att justera storleken så formar man dem genom att böja dem försiktigt. Notera att detta görs försiktigt, om man är vårdslös så tappar armbandet formen och kan bli svårt att få tillbaka till sin ursprungliga form. 

 

Behöver jag putsa silvret ofta?

Svaret är att det beror på hur man vill att sina silveraccessoarer ska se ut, och hur produkten såg ut från början. De oxiderade produkterna kräver mindre skötsel eftersom de ska "se gamla ut" redan från start. Notera att de oxiderade produkterna aldrig bör placeras i silverdip eller liknande rengöringsvätska eftersom det förstör ytfinishen. 

De blankpolerade armbanden kan däremot må bra av att poleras ibland ifall man vill behålla den allra glansigaste stilen. Vi tycker dock att silver bara blir finare ju längre det används och ju mer patina det får. Men smaken är som baken!

 

Vad är egentligen 925 silver?

925 står för antalet tusendelar rent silver som materialet består av. 925 är alltså 925 tusendelar, eller 92,5 % rent silver (925/1000). Resterande del av materialet består i huvudsak av koppar. Om man hade tillverkat i 100 % rent silver hade produkterna blivit alldeles för mjuka och deformerats. 925 sterling silver är den allra vanligaste kvaliteten på silver som finns. 

 

Vad betyder stämplarna på produkterna?

Vi tycker stämplarna är snygga och känns genuina, därför är det inte konstigt att du lagt märke till dem. Det gör oss glada! 925 står för finhalten på silvret, d.v.s. 925 tusendelar. SME står för Svenska Medalj Eskilstuna, d.v.s. vart produkten blivit tillverkad. STHLM står för 925 Stockholm, att produkten tillhör denna kollektion. 

 

Är produkterna verkligen tillverkade i Sverige?

Japp. Svenska Medalj, bolaget bakom 925 Stockholm, har producerat metallprodukter i Eskilstuna sedan 1972. 

 

Vilka länder skickar ni till?

Vi skickar till Sverige, Norge, Danmark och Finland. 

 

 

Går det att köpa produkter i egen design?

Vi på Svenska Medalj, bolaget bakom 925 Stockholm, specialiserar oss på att göra kundunika metallprodukter i egen design. Att producera enstaka exemplar är väldigt kostsamt då uppstarten är det som tar mest tid. Är man däremot ute en viss kvantitet, t.ex. till ett ordenssällskap eller en skolnation, så kan vi hjälpa dig. Vi tillverkar både i ädelmetall och i oädla metaller till andra priser.