Vår historia

Svenska Myntverket har sina rötter tillbaka så tidigt som år 995. 2011 så skulle verksamheten fusioneras med Finska Myntverket men delar av produktionen hamnade i kläm. I september 2011 tog vi på Svenska Medalj över produktionen av medaljer från Svenska Myntverket. En tradition som sträcker sig över tusen år var därmed säkrad.

Förutom maskiner och verktyg fick vi även ta över en guldgruva av herrelösa gamla verktyg, en del av dem över 250 år gamla.

En dag, när vi studerade några av dessa verktyg närmare kunde vi inte annat än att beundra den känsla de gamla konstnärerna och hantverkarna besatt. Den här nivån av tidlös design är ovanlig nuförtiden.

Vi bestämde oss för att försöka väcka liv i detta historiska arv och skapa en kollektion med tidlösa accessoarer.

I vår fabrik i Eskilstuna tillverkar vi till vardags bland annat nobelmedaljerna, H.M. Konungens medaljer, etc. Vi sätter stor heder i vårt hantverk och det lovar vi syns i alla våra produkter.

Med 925 STOCKHOLM presenterar vi stolt en kollektion som med en spännande historia förenar tradition med kvalitet och modern elegans gjord för att bäras varje dag eller till speciella tillfällen.

Stockholm - Eskilstuna 2017